MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.meyralem.com/haber-detay/14588_masak-in-siyasal-veya-askeri-casusluk-sorusturmasi

GÜNDEM

Tümü

MASAK'ın 'Siyasal veya Askeri Casusluk' soruşturmasında 3 tutuklama

(3 Saat, 19 Dakika önce) 126 İzlenme 0 Yorum
MASAK’ın Entegre Mali İstihbarat Sistemi’ne yönelik “Siyasal veya Askeri Casusluk” soruşturmasında gözaltına alınan Eda Aydoğan, Güner Eke ve eski MASAK Daire Başkan Yardımcısı İnönü Akgün Alp tutuklandı. Zehra Yılmaz adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, MASAK’ın 3 eski başkanı da soruşturma kapsamında savcılıkta ifade verdi.

İstanbul merkezli ve Ankara’da düzenlenen eş zamanlı operasyon kapsamında, MASAK’ın Entegre Mali İstihbarat Sistemi’ne yönelik soruşturma çerçevesinde 22 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Şüphelilerden 6’sı yakalanarak gözaltına alınırken, yurt dışında oldukları belirlenen 16 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Eda Aydoğan, Güner Eke, İnönü Akgün Alp ve Zehra Yılmaz, savcılık işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Hakimlikteki işlemleri tamamlanan Aydoğan, Eke ve eski MASAK Daire Başkan Yardımcısı Alp tutuklandı. Zehra Yılmaz ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

3 ESKİ MASAK BAŞKANI DA İFADE VERDİ

Soruşturma kapsamında MASAK’ın eski başkanları Mürsel Ali Kaplan, İbrahim Hakkı Polat ve Osman Dereli de İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek savcılıkta ifade verdi. Eski başkanlar, ifade işlemlerinin ardından adliyeden ayrıldı.

Mürsel Ali Kaplan 2009-2014, İbrahim Hakkı Polat 2014-2016, Osman Dereli ise 2016-2019 yılları arasında MASAK Başkanlığı görevini yürüttü.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 24 kişi katıldı.