MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.meyralem.com/haber-detay/9054_-bicak-parasi-operasyonunda-10-milyon-liralik-vurg

GÜNDEM

Tümü

'Bıçak parası' operasyonunda 10 milyon liralık vurgun! 7 kişiye tutuklama

(36 Gün, 20 Saat önce) 82 İzlenme 0 Yorum
İstanbul merkezli üç ilde yürütülen soruşturmada, hastaların ameliyat sırasını öne almak için “bağış” adı altında para talep ederek yaklaşık 10 milyon lira haksız kazanç sağladıkları öne sürülen 7 kişi tutuklandı. Şüpheliler arasında profesör, doçent ve uzman doktorlar da bulunuyor.

İstanbul merkezli üç ilde düzenlenen operasyon kapsamında, hastaların ameliyat tarihini öne alma bahanesiyle “bağış” adı altında para talep ederek haksız kazanç sağladıkları öne sürülen 11 kişiden 7’si tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün beş ay süren teknik ve fiziki takibinin ardından, bir kamu hastanesinde görevli sağlık personelleri ve bazı sivil kişilerin hasta ve yakınlarından yasa dışı şekilde para talep ettiği belirlendi. Şüphelilerin, kamu kurumunu aracı göstererek "bağış" adı altında örgütlü şekilde maddi menfaat sağladıkları ve görevlerini kötüye kullandıkları öne sürüldü.

10 MİLYON LİRA HAKSIZ KAZANÇ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla İstanbul, Mersin ve Tekirdağ’da eş zamanlı düzenlenen operasyonda, aralarında bir profesör, bir doçent, bir uzman doktor, cerrahi tekniker, medikal pazarlamacılar ve sivillerin bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Zanlıların yaklaşık 10 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Savcılık, 10 kişi için tutuklama, 1 kişi için adli kontrol talep etti. Sulh Ceza Hakimliği, aralarında bir profesör doktor, doçent doktor ve cerrahi teknikerin de bulunduğu 7 kişinin “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “icbar suretiyle irtikap” ve “örgüte üye olmak” suçlamalarıyla tutuklanmasına karar verdi. Dört şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma, İl Sağlık Müdürlüğü’ne yaklaşık 50 kişinin yaptığı şikâyetler üzerine başlatılmış, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) da para akışını inceleyerek bulguları savcılıkla paylaşmıştı.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 23 kişi katıldı.
undefined