MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.meyralem.com/haber-detay/8731_ozel-yanlistan-don-yoksa-tarihe-cunta-basi-olarak-

GÜNDEM

Tümü

Özel: Yanlıştan dön, yoksa tarihe cunta başı olarak geçeceksin!

(1 Gün, 8 Saat önce) 86 İzlenme 0 Yorum
CHP lideri Özgür Özel, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek için İstanbul’un Pendik ilçesinde düzenlenen “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginde konuştu. On binlerce yurttaşın katıldığı alanda iktidara sert mesajlar veren Özel, “Bir hata yaptınız, yol yakınken dönün. Aksi takdirde tarihe darbeci, cunta başı olarak geçeceksiniz” ifadelerini kullandı. Siyasette kale anlayışını reddettiklerini belirten Özel, “Pendik Ak Parti’nin değil, milletin kalesidir” dedi.

Ekrem İmamoğlu’nun 23 Mart’ta tutuklanmasının ardından her çarşamba düzenlenen ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitingleri bu hafta İstanbul’un Pendik ilçesinde sürüyor. CHP lideri Özgür Özel’in konuşmacı olarak katıldığı mitingde, İmamoğlu’na destek mesajları veriliyor.

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kalabalığa seslenirken şu ifadeleri kullandı:

“Günlerdir diyorlar ki Anadolu yakasında, CHP'de olmayan bir belediyede yapalım. Pendik, AK Parti'nin kazandığı, kalesi saydığı bir ilçe. Ancak biz o eski siyaseti çok geride bıraktık. Siyasette onun ya da bunun kalesi yok. Yozgat'ta, Van'da bunu gösterdik. Pendik’ten büyük Türkiye’ye haykırıyoruz ki; Pendik milletin kalesidir.”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek için her hafta düzenlenen “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin altıncısında bu kez Pendik’teydi. Özel, hem iktidara hem de yargı süreçlerine sert mesajlar verdi.

"PENDİK MİLLETİN KALESİDİR!"

Özel, konuşmasında siyasette kale anlayışını reddettiklerini vurguladı:

“Pendik, AKP’nin kalesi değil milletin kalesidir! O eski siyaset geride kaldı. Yozgat’ta da, Van’da da bunu gösterdik. Türkiye İttifakı’yla Türkiye'nin sosyal demokratlarını, muhafazakâr demokratlarını, milliyetçi demokratlarını, liberal demokratlarını, sosyalist demokratlarını, Kürt demokratlarını omuz omuza, yan yana getirip otokratları yeneceğiz!”

 

“BU BİR BAŞLANGIÇTIR!”

İzmir'deki 19 Mayıs mitingine gönderme yapan Özel, mücadelenin daha yeni başladığını söyledi:

“Biz 19 Mayıs’ta İzmir’de bir kapanışı değil, bir başlangıcı gerçekleştirdik. Ekrem Başkanı, belediye başkanlarımızı, meclis üyelerimizi, bütün arkadaşlarımızı alana kadar andolsun ki bu bir başlangıçtır. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!”

 

“BULDUK DEDİKLERİ TELEFON 5 YILDIR KULLANILMIYOR”

Ekrem İmamoğlu'na yönelik soruşturmalarda “bulundu” denilen eski bir cep telefonunun algı operasyonuna dönüştürüldüğünü ifade eden Özel, şunları kaydetti:

“Telefon bulduk dedikleri telefon, Ekrem Başkan’ın Beylikdüzü Belediye Başkanı iken kullandığı, 5 yıldır kullanılmayan bir telefon. İçinde herhangi bir bilgi ya da belge yok. 2 gündür bunu algı yönetimi için kullanıyorlar.”

 

YANLIŞTAN DÖN, YOKSA TARİHE CUNTA BAŞI OLARAK GEÇECEKSİN!”

Yargıya ve iktidara da doğrudan seslenen Özel, sert uyarılarda bulundu:

“Bir hata yaptınız. Yol yakınken dönünüz. Eğer bu yanlıştan dönersen sadece yanlıştan dönmüş olursun, özür dilersin. Ama dönmezsen, tarihe darbeci olarak geçeceksin. Cunta başı olarak kalacaksın.”

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 23 kişi katıldı.