MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.meyralem.com/haber-detay/8591_ozel-den-rumeysa-ozturk-tepkisi-rahip-brunson-u-bi

GÜNDEM

Tümü

Özel'den Rümeysa Öztürk tepkisi: Rahip Brunson’u bir gecede gönderen Erdoğan kendi vatandaşına özgürlük isteyemedi

(5 Saat, 48 Dakika önce) 82 İzlenme 0 Yorum
CHP lideri Özel, Filistin'e destek verdiği gerekçesiyle ABD'de tutuklanan Rümeysa Öztürk'ün serbest bırakılması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi. Özel, "Rahip Brunson’u bir gecede gönderdi, kendi vatandaşına özgürlük isteyemedi" dedi.

CHP lideri Özgür Özel, Filistin’e verdiği destek gerekçesiyle ABD’de gözaltına alınan doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk'ün 45 gün sonra serbest kalmasının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Paylaşımında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösteren Özel, "'Ortağı' Trump isteyince Rahip Brunson’u bir gecede gönderen Erdoğan, kendi vatandaşının özgürlüğünü talep edemedi. Bu suskunluk teslimiyettir." ifadelerini kullandı.

 

Özel'in paylaşımı şöyle;

"ABD'de Filistin davasına destek veren bir yazı yazdığı için 45 gündür gözaltında tutulan doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk’ün serbest kalması hepimizi sevindirdi. Alınan bu sonuç, Türkiye’de ve dünyada adalet için yükselen vicdanlı seslerin kazanımı olmuştur. Ancak ne yazık ki o seslerin arasında Sayın Erdoğan’ın sesi yoktu. “Ortağı” Trump isteyince Rahip Brunson’u bir gecede gönderen Erdoğan, kendi vatandaşının özgürlüğünü talep edemedi. Biliyoruz ki, Erdoğan’ı Rümeysa’ya susturan güç; KKTC’nin yok sayılmasına da Trump’ın Gazze’yi boşaltma planına da sessiz bırakmaktadır. Bu suskunluk teslimiyettir! Biz, kendi evlatlarımızı da KKTC’nin varlığını da Filistin davasını da savunmaya devam edeceğiz."

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 23 kişi katıldı.