MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.meyralem.com/haber-detay/5793_erdogan-yine-bahceli-nin-sozleri-icin-yorum-yapmad

GÜNDEM

Tümü

Erdoğan yine Bahçeli’nin sözleri için yorum yapmadı: Sadece zamanlama manidar dedi

(7 Ay, 15 Gün önce) 37 İzlenme 0 Yorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’daki TUSAŞ’a yönelik PKK terör saldırısının ardından yaptığı açıklamada, saldırının zamanlamasının ve hedefinin tesadüfi olmadığını ifade etti. Erdoğan, “Saldırının zamanlaması manidar” diyerek MHP lideri Bahçeli’nin Abdullah Öcalan ile ilgili ifadelerine yanıt vermekten kaçındı.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’nın Kazan ilçesindeki TUSAŞ’a düzenlenen PKK terör saldırısını değerlendirdi. İç siyasette farklı bir iklimin oluştuğu bir dönemde gerçekleşen saldırının, özellikle seçilen hedefiyle dikkat çektiği belirtildi. Erdoğan, Bahçeli’nin açıklamalarına dair görüş bildirmedi. Erdoğan, saldırının iç siyasetle ilişkili olduğuna ve terör baronlarının Türk siyasetini etkileme çabalarına karşı duracaklarını ifade etti.

Erdoğan, Ankara'da savunma sanayisinin kalbi TUSAŞ'a yönelik PKK tarafından yapılan saldırı için, "Saldırının zamanlamasının ve seçilen hedefin tesadüf olmadığı açıktır. Bu kanlı ve kalleş terör eyleminin ülkemiz iç siyasetinde farklı bir iklimin filizlenmeye başladığı süreçte tekabül etmesi ayrıca manidardır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, terör saldırısının iç siyaset ortamında farklı bir iklimin filizlenmeye başladığı bir süreçte gerçekleştiğini belirtti. “Kandan beslenen terör baronlarının kendine yeni efendiler aradığı ortada. Terör baronları Türk siyasetini dizayn edemeyecekler. Bu alçak saldırıyla verilmek istenen mesajları buruşturup çöpe attık,” şeklinde konuştu.

 

BAHÇELİ'NİN ÇAĞRISI VE ARDINDAN GELEN SALDIRI

MHP lideri Devlet Bahçeli, geçtiğimiz hafta partisinin grup toplantısında dikkat çeken bir çıkış yaparak terörist başı Abdullah Öcalan için çağrıda bulunmuştu. Bahçeli, Öcalan'ın umut hakkı kapsamında Meclis'te konuşabileceğini ve PKK’dan silahları bırakmasını isteyebileceğini ifade etmişti. Bu açıklamalar sonrası, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısının gerçekleşmesi gündeme bomba gibi düştü.

Saldırı sırasında biri kadın olmak üzere 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Olayda 5 kişi şehit olurken, 22 kişi de yaralandı. Erdoğan, Bahçeli’nin sözlerine doğrudan yanıt vermekten kaçınarak, sadece saldırının zamanlamasının manidar olduğuna vurgu yaptı.

OLAY NASIL OLDU?

Kazan ilçesinde, uzun namlulu silahlar ve bomba kullanılarak gerçekleştirilen saldırı, TUSAŞ tesislerini hedef aldı. Güvenlik güçleri, saldırıya anında müdahale ederek teröristleri etkisiz hale getirdi. Saldırının ardından yapılan açıklamalar, hem iç siyaset hem de terörle mücadele bağlamında tartışmalara yol açtı.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 23 kişi katıldı.