MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.meyralem.com/haber-detay/14811_murat-agirel-aylin-kotil-ve-omer-sarigul-gozaltina

GÜNDEM

Tümü

Murat Ağırel, Aylin Kotil ve Ömer Sarıgül gözaltına alındı: Emir Sarıgül hakkında da gözaltı kararı

(1 Saat, 6 Dakika önce) 71 İzlenme 0 Yorum
Başka bir soruşturma kapsamında ev hapsinde bulunan gazeteci Murat Ağırel, siyasetçi Aylin Kotil ve oğlu Ömer Sarıgül, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı. Emir Sarıgül hakkında da gözaltı kararı çıkarıldığı öğrenildi. Yeni Partili Mustafa Sarıgül, oğlu Emir Sarıgül'ün emniyete teslim olacağını açıklarken, soruşturmanın Almanya bağlantılı ticari meseleye ilişkin olduğunu, Ağırel'in ise konuyu haberleştirmek amacıyla sürece dahil olduğunu söyledi.

İstanbul'da Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında gazeteci Murat Ağırel, siyasetçi Aylin Kotil ve Ömer Sarıgül gözaltına alındı. Aynı soruşturmada iş insanı Emir Sarıgül hakkında da gözaltı kararı verildiği belirtildi. Sabah saatlerinde gözaltına alınan isimlerden Murat Ağırel'in evinde polis ekiplerince arama yapıldığı, ardından ifade işlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü bildirildi.

MUSTAFA SARIGÜL: OĞLUM EMNİYETE TESLİM OLACAK

Yeni Parti Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, oğlu Emir Sarıgül hakkında da gözaltı kararı bulunduğunu belirterek emniyete teslim olacağını açıkladı. Soruşturmanın içeriğine ilişkin değerlendirmede bulunan Sarıgül, konunun Almanya bağlantılı ticari bir mesele olduğunu söyledi.

Sarıgül, gazeteci Murat Ağırel'in de söz konusu ticari konuyu haberleştirmek amacıyla sürece dahil olduğunu savundu.

Soruşturmanın hangi ticari işlem veya iddialara dayandığına ilişkin ayrıntılar ise henüz netleşmedi.

AĞIREL HAKKINDA DAHA ÖNCE EV HAPSİ KARARI VERİLMİŞTİ

Gazeteci Murat Ağırel, son dönemde fon skandalına ilişkin haberleri ve açıklamaları nedeniyle yürütülen başka bir soruşturmanın da şüphelileri arasında bulunuyordu. Ağırel, gazeteci İsmail Saymaz ile birlikte fon soruşturmasına ilişkin kamuoyunu yanıltıcı açıklamalarda bulunduğu iddiasıyla 9 Ekim'de ifade vermişti.

İki gazeteci hakkında ilk aşamada yurt dışına çıkış yasağı ve imza verme şeklinde adli kontrol uygulanmış, savcılığın itirazı üzerine 10 Ekim'de ev hapsi kararı verilmişti.

Ağırel'in 16 Ekim sabahı gözaltına alınması, hakkındaki ev hapsi tedbiri devam ederken gerçekleşti.

YENİ SORUŞTURMANIN KAPSAMI BEKLENİYOR

Mali Şube ekiplerinin yürüttüğü yeni soruşturmada Ağırel, Aylin Kotil ve Ömer Sarıgül'ün hangi suçlamalarla gözaltına alındığına ilişkin resmî açıklama henüz bulunmuyor.

Mustafa Sarıgül'ün Almanya bağlantılı ticari meseleye ilişkin açıklaması dışında, gözaltı kararlarının gerekçesine ve soruşturmanın kapsamına ilişkin ayrıntılar netleşmedi.

Emir Sarıgül'ün emniyete teslim olması ve gözaltındaki isimlerin ifade işlemlerinin tamamlanması bekleniyor.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 24 kişi katıldı.