MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.meyralem.com/haber-detay/14471_fon-krizinde-yatirimcilar-icin-kritik-soru-paranin

GÜNDEM

Tümü

Fon krizinde yatırımcılar için kritik soru: Paranın ne kadarı geri alınacak?

(2 Saat, 20 Dakika önce) 140 İzlenme 0 Yorum
Fatih Altaylı, bir bankacıyla yaptığı görüşmede tasfiye edilen fonlarda yatırımcıların alacaklarının fon varlıklarının satışından elde edilecek gelire göre ödeneceğini aktardı. Altaylı'nın aktardığı bankacı, “Koyduğu paranın yüzde 10'unu alan şanslı sayılır diyebilirim” değerlendirmesinde bulundu.

SPK, 17 Eylül'de 7 portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 131 fonda işlemleri durdurdu ve tasfiye sürecini başlattı. Tasfiye kapsamında Tera Portföy fonları için Türkiye İş Bankası, diğer bazı fonlar için ise Ziraat Bankası görevlendirildi. Sürecin en fazla üç ay içinde tamamlanması planlanıyor.

Fonların portföyündeki varlıkların likidite koşulları dikkate alınarak nakde çevrilmesi ve elde edilen tutarın yatırımcılara payları oranında dağıtılması öngörülüyor.

“YÜZDE 10'UNU ALAN ŞANSLI SAYILIR”

Altaylı, bugünkü yazısında bir bankacının tasfiye sürecine ilişkin değerlendirmelerini aktardı. Bankacı, varlıkların panik ortamı dışında ve zamana yayılarak satılmasının yatırımcıların zararını azaltabileceğini savunurken, fonlarda banka mevduatlarındaki gibi bir devlet garantisi olmadığını ifade etti.

Bankacı, “Koyduğu paranın yüzde 10'unu alan şanslı sayılır diyebilirim” değerlendirmesinde bulundu. Bu ifade, resmi bir geri ödeme oranı değil, Altaylı'nın aktardığı bankacı görüşü niteliğinde.

SPK'nın mevcut düzenlemesinde ise yatırımcıların ne kadarının geri alınacağının sabit bir oranla belirlendiğine ilişkin bir hüküm bulunmuyor; ödeme, tasfiye edilen fonların varlıklarının nakde çevrilmesiyle elde edilecek tutara göre şekillenecek.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 24 kişi katıldı.