MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.meyralem.com/haber-detay/14230_ingiliz-ekonomiste-cumhurbaskanina-hakaret-sorustu

GÜNDEM

Tümü

İngiliz ekonomiste 'Cumhurbaşkanına hakaret' soruşturması: 'Yarın gazete manşetinde olur'

(3 Saat, 31 Dakika önce) 129 İzlenme 0 Yorum
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Bodrum’da katıldığı finans toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik 'sosyopat' ifadesini kullandığı iddiasıyla İngiliz ekonomist Timothy Ash hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan resen soruşturma başlattı. Ash, sözlerinin ardından "Özür dilerim bunu söylemedim, geri alıyorum. Video çekmeyi bırakın. Şaka, sorun değil. Yarın Sabah gazetesinin manşetinde olur" ifadelerini kullandı.

İngiliz ekonomist Timothy Ash hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan resen soruşturma başlatıldı. Ash, Bodrum’da katıldığı bir finans toplantısında ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin üzerinden yaptığı değerlendirmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da adını anarak şu ifadeleri kullandı:

“Mesele ABD devletinin çıkarının ne olduğu değil, mesele Donald Trump’ın kişisel çıkarının ne olduğu. Ve söyleyebilirim ki Rusya’da Putin de öyle. Demek istediğim yani belki de sosyopat liderler çağındayız diyebilirim. Bu bireylerin çıkarı ne? Bilirsiniz Netanyahular, Erdoğan…”

 

"SABAH GAZETESİNİN MANŞETİNDE OLUR"

Ash, konuşmasının devamında kullandığı ifadeyi geri aldığını belirterek video kaydının durdurulmasını istedi. Ardından ise “Özür dilerim bunu söylemedim, geri alıyorum. Video çekmeyi bırakın. Şaka, sorun değil. Yarın Sabah gazetesinin manşetinde olur” diyerek açıklamasının haberleştirilmesine ilişkin espri yaptı.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ash’in toplantıdaki sözlerinin yer aldığı görüntülerin basına yansımasının ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, “Basına konu olduğu üzere T.A. hakkında, katıldığı bir toplantıda sarf etmiş olduğu sözler nedeniyle, ‘Cumhurbaşkanına Hakaret’ suçundan Cumhuriyet Başsavcılığımızca re’sen soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

ASH'TEN AÇIKLAMA: DİL SÜRÇMESİYDE

Ünlü ekonomist Ash, sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Erdoğan ve Netanyahu'yu kıyaslamadığını bunun bir dil sürçmesi olduğunu söyledi. Ash'in paylaşımı şu şekilde:

"Gerçek bir dil sürçmesiydi, hemen geri aldım ve kesinlikle hiçbir hakaret amacı yoktu. Chatham House kuralları açıkça Sabah'a uygulanmıyor. Erdoğan Gazze ve Filistinliler için cesurca ayağa kalktı, Türkiye de öyle. Netanyahu ile hiçbir karşılaştırma yok. Nokta"

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 24 kişi katıldı.