MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.meyralem.com/haber-detay/12941_hatay-da-denizde-138-metrekarelik-turk-bayragi-aci

GÜNDEM

Tümü

Hatay'da denizde 138 metrekarelik Türk bayrağı açıldı

(1 Saat, 9 Dakika önce) 126 İzlenme 0 Yorum
Hatay’ın Arsuz ilçesinde 19 Mayıs coşkusu deniz yüzeyine taşınırken, Sarı Zeybekler Derneği ve İSTE işbirliğiyle 40 gencin omuz omuza açtığı 138 metrekarelik dev Türk bayrağı ve Atatürk portresi görsel şölen oluşturdu; İskenderun’da ise askeri gemi ve sahil güvenlik botu vatandaşların ziyaretine açıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Hatay'ın Arsuz ilçesinde dikkat çeken bir deniz etkinliğine imza atıldı. Kentteki bayram coşkusu dalgalara taşınırken, gençlerin katılımıyla deniz yüzeyinde tam 138 metrekare büyüklüğünde dev bir Türk bayrağı açıldı.

SİVİL TOPLUM VE ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ

Anlamlı etkinlik, Sarı Zeybekler Derneği ile İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Su Altı Topluluğu’nun ortak organizasyonuyla hayata geçirildi. Bayram kutlamalarını deniz ortamına taşıyan etkinlik için Arsuz ilçesine bağlı Karaağaç Konarlı Mahallesi kıyı şeridi seçildi.

Kutlamalarda görev alan çok sayıda genç, sahil şeridinde bir araya gelerek deniz yüzeyinde devasa boyutlardaki Türk bayrağını açtı. Etkinlik esnasında 138 metrekarelik ana bayrağın yanı sıra, üzerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün portresinin yer aldığı bir diğer Türk bayrağı da gençler tarafından su üzerinde gururla taşındı.

Hatay'da denizde 138 metrekarelik Türk bayrağı açıldı

"BAYRAĞI 40 GENÇ AÇTI, GURURLUYUZ"

Organizasyonun detaylarına ve geçmişine ilişkin açıklamalarda bulunan Sarı Zeybekler Derneği Başkanı Nevzat Kurt, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı anlamlı bir görsellikle kutlamak amacıyla bu faaliyeti gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Deniz üzerinde bayrak açma eyleminin artık geleneksel bir nitelik kazandığına vurgu yapan Dernek Başkanı Kurt, şu bilgileri paylaştı:

"Çok güzel ve anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdik. Bugün burada bu dev bayrağı tam 40 gencimiz omuz omuza vererek su yüzeyinde açmayı başardı. Bu bizim için bir süreklilik arz ediyor; nitekim 2023 yılındaki kutlamalarda deniz üzerinde 123 metrekarelik bir Türk bayrağı açmıştık. Bu yıl çıtayı daha da büyüterek 138 metrekarelik bir bayrakla bu coşkuyu yaşadık. Hem şehrimiz hem de gençlerimiz adına son derece gururluyuz."

 

İSKENDERUN’DA ASKERİ GEMİ VE SAHİL GÜVENLİK BOTUNA YOĞUN İLGİ

Hatay genelindeki 19 Mayıs kutlamalarının bir diğer adresi ise İskenderun ilçesi oldu. Bayram dolayısıyla Türk Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları kapılarını vatandaşlara açtı.

Kutlama programı kapsamında TCG Karpaz Gemisi ile TCSG 304 Sahil Güvenlik Botu, İskenderun'daki askeri iskeleye demirleyerek halkın ziyaretine sunuldu. Bayram gününde askeri deniz unsurlarını yakından görme fırsatı yakalayan çok sayıda vatandaş, gemi ve botu rehberler eşliğinde gezdi. Ziyaretçiler, askeri personelle bilgi alışverişinde bulunarak günün anısına iskelede bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 24 kişi katıldı.