MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.meyralem.com/haber-detay/12850_erdogan-kazakistan-a-gidiyor

GÜNDEM

Tümü

Erdoğan Kazakistan'a gidiyor

(12 Dakika önce) 2 İzlenme 0 Yorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan, stratejik ortaklıkları pekiştirmek ve Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmi Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere bugün Kazakistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Astana ve Türkistan hatlarında yürütecek yoğun diplomasi trafiğinde, ekonomi, enerji ve bölgesel güvenlik başlıkları ön planda olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere bugün Kazakistan’a gidiyor.

İLK DURAK ASTANA: STRATEJİK ORTAKLIK VE YENİ HEDEFLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kazakistan mesaisi, başkent Astana’da bulunan Bağımsızlık Sarayı’nda başlayacak. Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile bir araya gelecek olan Erdoğan, ikili görüşmenin ardından Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı’na başkanlık edecek.

Mevcut ilişkilerin tüm boyutlarıyla masaya yatırılması ve derinleştirilmesi hedefleniyor.

İki ülke arasında belirlenen 15 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşmak için atılacak somut adımlar ele alınacak.

Erdoğan ve Tokayev, Türkiye-Kazakistan İş Forumu’nda her iki ülkeden yatırımcılarla bir araya gelerek yeni projelerin önünü açacak.

TÜRKİSTAN’DA TDT ZİRVESİ: BÖLGESEL MESAJLAR

Astana’daki resmi temasların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk dünyasının manevi başkenti olarak kabul edilen Türkistan’a geçecek. Burada düzenlenecek olan Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gayriresmi Liderler Zirvesi’ne iştirak edecek olan Erdoğan’ın ajandasında küresel meseleler yer alıyor.

Orta Doğu ve Gazze: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zirvede yapacağı hitabında, Orta Doğu’daki güncel insani krizler ve barış arayışlarına dair önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

TDT Entegrasyonu: Türk devletleri arasındaki ulaşım, enerji ve kültür alanındaki iş birliğinin kurumsallaşması için yürütülen çalışmalar değerlendirilecek.

İkili Görüşmeler: Erdoğan, zirve marjında katılımcı devlet ve hükümet başkanlarıyla baş başa görüşmeler gerçekleştirerek bölgesel meseleleri müzakere edecek.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 24 kişi katıldı.