İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sanat camiasına yönelik büyük bir uyuşturucu operasyonu için düğmeye bastı. Sabahın erken saatlerinde gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlarda, kamuoyunun yakından tanıdığı birçok ismin adresine operasyon düzenlendi.
GÖZALTI LİSTESİNDE TANINMIŞ İSİMLER VAR
Gazeteci Burak Doğan'ın haberine göre, narkotik ekiplerinin uzun süredir devam eden teknik ve fiziki takibi sonucu netleşen listede, magazin dünyasını sarsacak isimler yer alıyor.
Murat Dalkılıç, Kaan Tangöze ve İsmail Hacıoğlu gibi isimlerin yanı sıra Züber Gıda'nın sahipleri Murathan Kurt ve Nailcan Kurt da listede.
SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİLER
Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki sorguları öncesinde geleneksel prosedür gereği sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye sevk edildi. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, operasyonun "uyuşturucu madde ticareti yapmak", "uyuşturucu kullanımını kolaylaştırmak" ve "kullanmak" suçlamaları kapsamında yürütüldüğü belirtiliyor.
Gözaltına alınanların tam listesi şöyle:
Hakan Tunçelli
Sırrı Murat Dalkılıç
Rıza Kaan Tangöze
Murat Cevahiroğlu
Barış Talay
Hakan Kakız
Kemal Doğulu
Murat Öztürk
Murathan Kurt
Nailcan Kurt
Alihan Taşkın
Tolga Sezgin
Ramazan Bayar
Aygün Aydın
Buse Görkem Narcı
İsmail Hacıoğlu
BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA
Başsavcılık tarafından yapılacak açıklama şöyle:
“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülmekte olan 2025/280882 sayılı soruşturması kapsamında TCK-191 Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek Veya Bulundurmak ya da Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanmak , TCK 227 Fuhuşa Teşvik ve Aracılık Etme, TCK-190 Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanılmasını Kolaylaştırmak suçlarından talimatımız gereği 25 şüpheli şahsa yönelik İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü’nce arama, el koyma ve gözaltına alma faaliyeti icra edilmiştir. Operasyon kapsamında 17 şüpheli gözaltına alınmış, bir şüphelinin yurtdışında olduğu tespit edilmiş olup diğer şüphelilere yönelik yakalama işlemleri devam etmektedir."



















