MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.meyralem.com/haber-detay/10413_mersin-de-kres-skandali-oyuncaktaki-ses-kaydi-cocu

GÜNDEM

Tümü

Mersin’de kreş skandalı: Oyuncaktaki ses kaydı çocukların maruz kaldığı şiddeti belgeledi

(6 Gün, 5 Saat önce) 113 İzlenme 0 Yorum
Mersin’de bir annenin kızındaki davranış değişikliklerinden şüphelenip oyuncağının içine ses kayıt cihazı yerleştirmesiyle, 15 çocuğa yönelik sistematik şiddet iddiaları gün yüzüne çıktı. 4 yıl süren soruşturmanın ardından, 5 kreş çalışanı hakkında “çocuğa karşı eziyet” suçundan dava açıldı.

Mersin Yenişehir'de bir gündüz bakım evinde yaşanan olayda, kızının son dönemde içine kapanması ve korkulu tavırlar sergilemesi üzerine şüphelenen anne Şerife D., kreş yönetiminden güvenlik kamerası kayıtlarını istedi ancak olumsuz yanıt aldı. Bunun üzerine kızının oyuncak ayısına ses kayıt cihazı yerleştirerek kreşe gönderdi. Cihazdaki kayıtları dinleyen anne, hem kendi çocuğuna hem de diğer çocuklara bağırıldığını, itilip kakıldıklarını ve şiddet uygulandığını fark edince diğer velilerle birlikte suç duyurusunda bulundu.

basliksiz-13.jpg

KREŞİN FAALİYETLERİ DURDURULDU

Olayın ardından kreşin faaliyetlerine son verildi. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma 4 yıl sonra tamamlandı. Bilirkişi raporunda, şüphelilerden E.A.’nın uyumayan bir çocuğun üstünü tamamen örttüğü, başını zorla geriye çektiği, çocukları ittiği ve çektiği belirlendi. M.K.’nin ise çocuklara vurduğu, ayaklarından tutup sertçe yatağa attığı ve kafalarına yorganla bastırdığı tespit edildi.

Hazırlanan iddianame Mersin 6’ncı Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Tutuksuz sanıklar R.H.K., S.K., E.A., M.K. ve N.A. hakkında “çocuğa karşı eziyet” suçundan dava açıldı. 15 çocuğun mağdur sıfatıyla yer aldığı dosyada, iddianamede şu ifadelere yer verildi:

“Şüphelilerin sistematik biçimde çocuklara kötü davrandıkları, sarsmak, itmek ve bağırmak suretiyle eziyet ettikleri, bu durumun kamera kayıtları ve bilirkişi raporlarıyla sabit olduğu belirlenmiştir.”

Davanın ilk duruşması önümüzdeki günlerde Mersin 6’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 23 kişi katıldı.