Rekabet Kurulu, piliç eti piyasasına yönelik yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Kurul, firmaların kullandığı “ileri tarihli fiyat listesi” uygulamasını yasaklarken, aralarında Bolu merkezli Beypiliç, Erpiliç ve Akpiliç’in de bulunduğu çok sayıda şirkete toplam 3 milyar 700 milyon TL idari para cezası verdi.
Karara göre, üretici ve tedarikçiler bundan sonra fiyat listelerini aynı tarihte yürürlüğe koymak zorunda olacak. Böylece önceden fiyat paylaşımı yapılarak rekabetin bozulmasının önüne geçilmesi, piyasada şeffaflığın sağlanması ve tüketicilerin korunması hedefleniyor.
Soruşturmada uzlaşmaya giden Beypiliç, Bolez, Keskinoğlu, Lezita ve Şenpiliç yaklaşık 1 milyar TL ödemeyi kabul etti. Akpiliç, Aspiliç, Bakpiliç, Banvit, Bupiliç, Erpiliç ve Gedik ise toplamda 2 milyar 700 milyon TL’lik ceza ile karşı karşıya kaldı.