MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.meyralem.com/haber-detay/9539_depremde-vefat-etmisti-stajyer-avukatin-mezuniyet-

GÜNDEM

Tümü

Depremde vefat etmişti: Stajyer avukatın mezuniyet bilgileri değiştirilmiş

(11 Saat, 25 Dakika önce) 80 İzlenme 0 Yorum
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada, depremde hayatını kaybeden stajyer avukat Ali Mert İnce'nin mezuniyet bilgilerinin sahte işlemlerle tahrif edildiği ortaya çıktı. Malatya Barosu, bu duruma "alçak girişim" diyerek tepki gösterdi ve soruşturmaya müdahil olacağını açıkladı.

Malatya Barosu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü ve sahte elektronik imzalarla usulsüz işlemler yapıldığı tespit edilen soruşturmanın, depremde hayatını kaybeden stajyer avukat Ali Mert İnce'yi de kapsadığını duyurdu. Baro Başkanı Avukat Onur Demez, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, merhum avukatın manevi mirasına yapılan bu saygısızlığı sert bir dille kınadı.

Soruşturmanın üçüncü ayağında ortaya çıkan yeni bilgilere göre, şüphelilerin çeşitli kamu kurumlarının bilişim sistemlerine sızarak sahte evrak düzenledikleri belirlendi. Bu usulsüz işlemler sırasında, stajyer avukat Ali Mert İnce’nin hukuk fakültesi mezuniyet bilgilerinin tahrif edildiği öğrenildi.

 

Malatya Baro Başkanı Onur Demez, yaptığı yazılı açıklamada olaya ilişkin tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Meslektaşımızın manevi mirasına el uzatan, ailesini ve bizleri derinden sarsan bu alçak girişimi lanetliyoruz."

Malatya Barosu olarak soruşturmaya müdahillik talebinde bulunma kararı aldıklarını belirten Demez, sürecin hassasiyetle takip edileceğini kamuoyuna ve meslektaşlarına duyurdu.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 23 kişi katıldı.