MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.meyralem.com/haber-detay/8987_israil-in-alikoydugu-turk-aktivistler-almanya-da-a

GÜNDEM

Tümü

İsrail'in alıkoyduğu Türk aktivistler Almanya'da: 'Ablukayı kırmak için Gazze'ye geri döneceğiz'

(22 Saat, 48 Dakika önce) 82 İzlenme 0 Yorum
Gazze’ye yardım götüren Madleen gemisinde alıkonulan Türk vatandaşı Şuayb Ordu ile Alman vatandaşı Yasemin Acar, İsrail’de serbest bırakılarak Berlin’e ulaştı. Ordu, “İlk fırsatta Gazze’ye geri dönüp ablukayı kırmaya çalışacağım” derken, Acar, “İnsanların çektiği acılar herkesi harekete geçirmeli” ifadelerini kullandı.

Gazze’ye insani yardım taşıyan ve İsrail tarafından alıkonulan “Madleen” adlı gemide bulunan Türk vatandaşı Şuayb Ordu ile Alman vatandaşı Yasemin Acar, İsrail’de serbest bırakıldıktan sonra Berlin’e ulaştı.

basliksiz-15.jpg

Ordu ve Acar, Berlin-Brandenburg Havalimanı’nda Türkiye’nin Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı tarafından karşılandı. Havalimanında çok sayıda Filistin yanlısı aktivist de hazır bulundu. Şuayb Ordu’nun eşi Sümeyra Akdeniz Ordu, eşini gözyaşları içinde karşıladı.

basliksiz-13.jpg

"GAZZE'YE GERİ DÖNÜP ABLUKAYI KIRACAĞIZ"

Şuayb Ordu, yaşadıklarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Dünyada ne olup bittiğinden çoğu zaman haberimiz yok. Ablukanın gerçekten kırılıp kırılmadığını bilmiyoruz ama ilk fırsatta Gazze’ye geri dönüp ablukayı kırmak için yeniden çaba göstereceğim” dedi. Ordu, Gazze halkının yaşamının hepimizin hayatı kadar değerli olduğunu vurgularken, “İstiklal Marşı’nın üçüncü kıtasını okuyarak, onların mücadelesinin bizim mücadelemiz olduğunu dile getirdim” ifadelerini kullandı.

Ordu, ayrıca “Herkesi ‘March to Gaza’ (Gazze’ye yürüyüş) etkinliğini takip etmeye çağırıyorum. Bu çabanın herhangi bir engelle karşılaşmaması lazım. Ablukanın hem kara hem deniz yoluyla sona ermesi gerekiyor. İnsanlar hâlâ bombalar altında can veriyor. Bizim amacımız, bu savaşın ve yaşanan soykırımın sona ermesi. İnsanların hak ettikleri özgürlüğe kavuşması için canımızı bile feda etmeye hazırız ama artık sesimizi yükseltmek zorundayız” dedi.

Eşini karşılarken duygusal anlar yaşayan Sümeyra Akdeniz Ordu ise, “Gazze ablukası kalkana kadar mücadelemiz sürecek, vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

"ZOR GÜNLER GEÇİRDİK"

Yasemin Acar ise yaşadıklarına dair, “Zor günler geçirdik ama özgürlük ve adalet için buradayız. İnsanların çektiği acıları yakından görmek herkesi harekete geçirmeli” dedi.

basliksiz-14.jpg

Madleen gemisi, Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun Gazze’ye yardım ulaştırmak amacıyla İtalya’dan yola çıkmıştı. İsrail ordusunun 9 Haziran’da gemiye müdahalesi sonucu 12 gönüllü alıkonulmuş, aralarından 4 kişi kısa süre sonra sınır dışı edilmişti.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 23 kişi katıldı.