MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.meyralem.com/haber-detay/646_temsil-ve-tanitim-giderlerinde-rekor-bir-ayda-6-ka

GÜNDEM

Tümü

Temsil ve tanıtım giderlerinde rekor: Bir ayda 6 kat arttı

(1 Yil, 10 Ay önce) 160 İzlenme 0 Yorum
Bütçe ağustosta vergi artışlarıyla fazla verirken, kamu kaynakları israf edilmeye devam edildi. Tasarruf genelgesine rağmen temsil ve tanıtım giderleri bir ayda 6 kat arttı. Kira giderleri için 1,8 milyar lira ödendiği kaydedilirken bunun yüzde 48'inin uçak masrafları olduğu belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 'Harcamaların yeniden gözden geçirilmesi ve tasarruf takibinin taviz verilmeden sağlanması gerektiği' belirterek 17 Temmuz’da tasarruf genelgesi çıkarılmıştı.

BirGün'den Havva Gümüşkaya'nın haberine göre, tasarruf genelgesine rağmen temsil ve tanıtma giderlerinde bir ayda 6 kat artış yaşandı. Temmuzda 43,6 milyon liralık harcama yapılan bu kalemde Ağustos ayında 282,5 milyon liralık rekor gider yazıldı.

HAZİNE'NİN KASASINDAN TOPLAM...

Bu harcamanın 178,1 milyon lirası toplantı ve organizasyon gideri, 104,4 milyon lirası da temsil, tanıtma ve ağırlama gideri olarak kaydedildi. Temsil ve tanıtma giderleri adı altında Ocak-Ağustos arasından Hazine’nin kasasından toplamda 847,4 milyon lira çıktı.

KİRA HARCAMASININ YÜZDE 48’İ UÇAK İÇİN

Hazine Bakanlığının verileri israf harcamaları arasında gösterilen kiralama işlemlerinin de devam ettiği görüldü. Hazine’nin Ağustos ayındaki kira giderleri 1,8 milyar lira oldu. Bu giderin yüzde 15’ini araç kiraları oluştururken yüzde 48’ini uçak kiralama masrafları oluşturdu.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 23 kişi katıldı.