MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.meyralem.com/haber-detay/4207_washington-da-israil-gibi-hukuk-tanimiyor-abd-den-

DÜNYA

Tümü

Washington da İsrail gibi hukuk tanımıyor: ABD'den UCM'ye yaptırım kararı

(11 Ay, 8 Gün önce) 65 İzlenme 0 Yorum
Gazze'deki soykırımda İsrail kadar payı olan ABD de uluslararası hukuku tanımadı. ABD Temsilciler Meclisi, Netanyahu'ya yönelik 'yakalama kararı' başvurusunu değerlendiren Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne yaptırım kararı aldı. Yaptırım kararını daha önce yaptırıma karşı olduğunun mesajını veren Biden tarafından imzalanması bekleniyor.

ABD Temsilciler Meclisi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yönelik "yakalama kararı" başvurusunu değerlendiren Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) yönelik yaptırım öngören bir tasarıyı kabul etti. Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Meclis'te yapılan oylamada, 155 hayır oyuna karşılık 247 evet oyuyla kabul edilen tasarı, UCM'ye yaptırım uygulanmasını öngörüyor. Bu karar, ABD'nin uluslararası hukuk konusundaki tutumunu yeniden gündeme getirdi.

 

YAPTIRIM KARARININ DETAYLARI

Cumhuriyetçi vekillerin tamamının lehte oy verdiği tasarıya, 42 Demokrat temsilcinin de evet oyu vermesi dikkat çekti. Ancak, tasarıya hayır oyu veren Demokratlar, UCM'ye yönelik yaptırım adımının yanlış bir yaklaşım olduğunu savundu. Tasarının yasalaşması için Senato'da kabul edilmesi ve ardından Başkan Joe Biden tarafından imzalanması gerekiyor.

BIDEN'IN TUTUMU

ABD Başkanı Joe Biden, daha önce yaptığı açıklamalarda UCM'nin İsrail ve İsrailli siyasetçiler üzerinde yargı yetkisinin olmadığını savunmuş ve UCM'ye yaptırım uygulamanın yanlış olacağını belirtmişti. Biden'ın, Temsilciler Meclisi'nden geçen bu tasarıyı imzalayıp imzalamayacağı merak konusu.

UCM'NİN YAKALAMA KARARI TALEBİ

UCM Başsavcısı Kerim Han, 20 Mayıs'ta İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında "yakalama kararı" başvurusunda bulunduğunu açıklamıştı. UCM'den yapılan açıklamaya göre, Han ayrıca Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar ve Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları lideri Muhammed ed-Dayf hakkında da yakalama kararı başvurusunda bulunmuştu.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 23 kişi katıldı.