MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.meyralem.com/haber-detay/14448_bakan-ciftci-son-ceteyi-cokertinceye-kadar-mucadel

GÜNDEM

Tümü

Bakan Çiftçi: “Son çeteyi çökertinceye kadar mücadele sürecek”

(2 Gün, 9 Saat önce) 163 İzlenme 0 Yorum
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, organize suç örgütleriyle mücadelede 562 örgüte yönelik 1592 operasyon düzenlendiğini, 6 bin 916 kişinin tutuklandığını açıkladı. “Son çeteyi çökertinceye kadar bu mücadele bitmeyecek” diyen Çiftçi; kırmızı bültenler, uyuşturucuyla mücadele, “Terörsüz Türkiye” süreci, mali suç operasyonları ve polisler için Ankara’da başlayacak 2 bin konutluk proje hakkında da açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, TGRT Haber canlı yayınında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Konuşmasına 27 Mayıs 1960 darbesinde idam edilen siyasetçileri anarak başlayan Çiftçi, dönemin İçişleri Bakanı İsmail Namık Gedik’in Ankara’daki mezarının İstanbul’a nakledilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazı imzalandığını açıkladı.

Çiftçi, Gedik hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan araştırma raporunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulduğunu belirterek, mezarın önümüzdeki günlerde İstanbul’a nakledilmesinin planlandığını söyledi.

“YENİ NESİL SUÇ ÖRGÜTLERİNİ ÜÇÜNCÜ NESİL ÇETELER DİYE TANIMLAYABİLİRİZ”

12 Şubat 2026’da İçişleri Bakanlığı görevine başladığını hatırlatan Çiftçi, yeni nesil suç örgütleri ve uyuşturucuyla daha etkin mücadele sözü verdiklerini belirtti.

Çiftçi, yeni suç yapılanmalarının klasik mafya örgütlerinden farklı olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“12 Şubat 2026 tarihinde İçişleri Bakanlığı görevine başladıktan sonra da topluma şöyle bir vaatte bulundum. Biz bundan sonra İçişleri Bakanlığı olarak yeni nesil suç örgütleriyle veya suç çeteleriyle eşkıyalarıyla ve uyuşturucuyla daha etkin bir mücadele yürüteceğiz diye toplumumuza taahhütte bulundum. Ve o günden bugüne kadar da mümkün mertebe elimizdeki bütün imkanları, yeni nesil örgütleriyle mücadelede değerlendiriyoruz. Hepimiz hatırlıyoruz. Mafya, klasik mafya örgütlenmeleri ortaya çıktı. Onlar da genelde senet tahsilatları falan yaparlardı. Şimdi bu yeni nesil suç örgütlerini üçüncü nesil çeteler diyebiliriz, tam tarifi bu şekilde doğru yapmalıyız.”


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 24 kişi katıldı.