MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.meyralem.com/haber-detay/1327_gazze-de-insanlik-oldu-katliamin-38-gununden-aci-k

DÜNYA

Tümü

Gazze'de 'insanlık' öldü! Katliamın 38. gününden acı kareler...

(1 Yil, 7 Ay önce) 136 İzlenme 0 Yorum
İsrail güçleri Gazze'ye yönelik saldırılarını havadan ve karadan aralıksız sürdürüyor. Gazze’deki hükümete göre, İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı 11 bin 100’ü aştı. Acı bilanço her dakika artarken Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan hastaneler devre dışı mesajı geldi. Savaşın 38. gününden ise bölgeden acı kareler geldi...

İsrail 7 Ekim’den bu yana 43'ü Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda olmak üzere 361'i asker 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

Öte yandan Lübnan sınırındaki gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulunan İsrail Savunma Bakanı Gallant, Gazze'nin kuzeyinden göç ettirilen Filistinlileri örnek göstererek Lübnanlıların da aynı tabloyla karşı karşıya kalabileceği tehdidinde bulundu.

Gazze Şeridi'ndeki İçişleri Bakanlığı, Arap ve İslam ülkelerinin liderlerine, "İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını derhal durdurması için harekete geçme" çağrısında bulundu.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezm, yazılı açıklamasında, "Arap ve İslam dünyasının liderlerini, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına yönelik amansız saldırılarını durdurması için işgalci İsrail ile ABD yönetimine baskı uygulayacak pratik önlemler alınması adına çok geç olmadan derhal harekete geçmeye çağırıyoruz" ifadesine yer verdi.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 53 yardım tırının daha Refah Sınır Kapısı'ndan abluka altındaki Gazze Şeridi'ne girdiği ve ekiplerin, Mısır Kızılayından insani yardım taşıyan 53 tırı teslim aldığı belirtildi.

Son dönemde İsrail genelinde sivillere ve işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcilere silah dağıtmasıyla gündeme gelen İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, "Kanal12" televizyonunda katıldığı programın bir bölümünü X sosyal medya hesabından paylaştı.

Ben-Gvir, "Açık konuşmalıyız. Hamas yok edilmeli dediğimizde, şarkı söyleyen, destekleyen, şeker dağıtan herkes Hamas ve hepsi yok edilmeli" ifadesini kullandı.

Saldırılarda yaralananlar, Gazze Şeridi'nin ortasında yer alan Han Yunus'taki Nasser Hastanesine kaldırıldı.

Gazze Şeridi'ndeki herhangi bir hastaneye bir damla dahi akaryakıtın girmediğini vurgulayan Hastaneler Genel Müdürü Muhammed Zakut, düzenlediği basın toplantısında, "Şifa Hastanesindeki felaket durumu nedeniyle 36'sı çocuk 650 hasta ve yaralının hayatı tehlikede." dedi.

Şifa Hastanesindeki duruma ilişkin Zakut, "Şifa Hastanesi yerleşkesi ve muhitinde güvenli bir yer yok, oradaki şehitlerin cenazelerine ulaşmanın da imkanı yok. Şifa Hastanesi yerleşkesindeki yaklaşık 1500 göçmenin hayatı da tehlike altında." ifadelerini kullandı.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 23 kişi katıldı.
undefined