ABD Başkanı Donald Trump, Çin'in başkenti Pekin'e düzenleyeceği resmi ziyaretin takvime uygun şekilde devam edeceğini bildirdi. Başkan Trump, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile yapacağı temasların oldukça iyi geçeceğini öngördüğünü kaydetti.
Washington'da gazetecilere açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, iki ülke arasındaki ekonomik dengelere değindi. Çin'in ekonomik açıdan kendi yönetimi için harika olduğunu belirten Trump, bu durumdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
TRUMP: Şİ BENİM DOSTUM
Trump, Çin lideriyle olan kişisel ilişkisine de dikkat çekti. Çin Devlet Başkanı ile aralarındaki bağı anlatan Trump, "Başkan Şi ile bir görüşme yapacağız. Sanırım oldukça harika olacak. O benim dostum. Yıllar boyunca onunla çok iyi anlaştım" ifadelerini kullandı.
ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, geçen yıl Güney Kore'de yüz yüze bir görüşme gerçekleştirmişti. İki liderin bu buluşmasının ardından Trump'ın, Şi ile yapacağı bu ikinci zirve için 14-15 Mayıs tarihlerinde Çin'i ziyaret etmesi planlanıyor.




















