MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.meyralem.com/haber-detay/12484_trump-tan-iran-la-ikinci-tur-muzakere-sinyali-sava

DÜNYA

Tümü

Trump'tan İran'la ikinci tur müzakere sinyali: Savaşın bitmesine çok yakınız

(2 Saat, 49 Dakika önce) 119 İzlenme 0 Yorum
ABD Başkanı Trump, İran ile yaşanan askeri ve diplomatik krizin çözümüne ilişkin yaptığı açıklamada, "Durumu bitmeye çok yakın olarak görüyorum" ifadelerini kullandı. Trump, Tahran yönetiminin bir anlaşmaya varmak için oldukça istekli olduğunu belirterek, önümüzdeki 48 saat içinde ikinci tur görüşmelerin gerçekleşebileceğini duyurdu.

Beyaz Saray ile Tahran arasındaki gerilimde, sert askeri müdahalelerin yerini yeniden diplomasi trafiği alıyor. ABD Başkanı Donald Trump, bölgedeki operasyonel süreci değerlendirirken, tarafların bir uzlaşı zeminine her zamankinden daha yakın olduğu mesajını verdi.

"CANIGÖNÜLDEN ANLAŞMA İSTİYORLAR"

İran ile yürütülen müzakerelere ilişkin soruları yanıtlayan Trump, diplomatik temasların gidişatından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Savaş durumuna dair "geçmiş zaman" ifadelerini kullanan Trump, "Sanırım bir anlaşma yapmayı canıgönülden istiyorlar. Savaş bitmeye çok yakın. Yani, ben durumu bitmeye çok yakın olarak görüyorum." ifadelerini kullandı.

Trump, ABD’nin sahadaki varlığına dair ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"Eğer şu an bölgeden tamamen çekilsek, o ülkenin (İran) yeniden ayağa kalkması 20 yıl sürer. İşimiz henüz tam olarak bitmedi ancak neler olacağını hep birlikte göreceğiz."

 

NÜKLEER CAYDIRICILIK VE MÜDAHALE KARARI

İran’a yönelik askeri saldırı kararlarını savunan Trump, bu hamlelerin Tahran’ın nükleer kapasiteye ulaşmasını engellemek için stratejik bir zorunluluk olduğunu ileri sürdü. Mevcut müdahaleler olmasaydı dünyanın nükleer silah sahibi bir İran ile karşı karşıya kalacağını iddia eden Trump, "Eğer ellerinde nükleer bir silah olsaydı, herkesi yardıma çağırmak zorunda kalırdınız. Bu, kimsenin istemeyeceği bir senaryoydu" ifadelerini kullandı.

İKİNCİ TUR GÖRÜŞMELER KAPIDA

Washington ve Tahran arasındaki diplomasi trafiğinde kritik eşik, önümüzdeki iki gün içinde aşılabilir. Trump, tarafların heyet düzeyinde gerçekleştireceği ikinci tur görüşmelerin "önümüzdeki iki gün içinde" başlayabileceği sinyalini vererek, küresel piyasalarda azalan jeopolitik risk iştahını yeniden canlandırdı.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 24 kişi katıldı.