MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.meyralem.com/haber-detay/12261_ozel-den-usak-belediye-baskani-yalim-in-goruntuler

GÜNDEM

Tümü

Özel’den Uşak Belediye Başkanı Yalım’ın görüntülerine tepki: Ben o görüntüler adına milletimden utandım

(1 Gün, 3 Saat önce) 128 İzlenme 0 Yorum
CHP lideri Özgür Özel, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın özel görüntülerinin paylaşılmasına sert tepki gösterdi. “Devletin polisin kamerasından, paparazzi kamerası çıkaran düşmüşlüğe lanet olsun” dedi. Bu tür uygulamaların kabul edilemez olduğun belirten Özel, "Ben o görüntüler adına milletimden utandım" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 100'üncü "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinginde yağmura rağmen alanı dolduran Çanakkalelilere seslenerek, "Bu meydan yağmurdan kaçmayan, üşüyünce dağılmayan, sıcakta bayılmadan meydandan ayrılmayan inançlı on binlerin, yüz binlerin meydanıdır. Bu iradeyi, bu inancı, bu mücadeleyi gördüğü için teslim olmamaktadır. Anketlerde davaların siyasi olduğuna inanç yüzde 60'tır. Darbeye kalkışanlar milleti inandıramamış. Bu meydanları dağıtamamış, yağmurdan selden doludan, soğuktan yılmayan, mücadele için meydanları dolduranlar yüzyıl sonra bir kez daha kurtuluşun umudu olmuşlardır" ifadesini kullandı.

 

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na özgürlük ve erken seçim talebiyle başlattığı "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinglerinin 100'üncüsü Çanakkale Cumhuriyet Meydanı'nda yapılıyor. CHP Genel Başkanı Özür Özel, "Canım Çanakkale, güzel Çanakkale, yiğit Çanakkale, geçilmez teslim olmayan Çanakkale, selam olsun sana. Bugün tarihin akışının değiştiği, yenilmez, geçilmez kentteyiz. Mustafa Kemal'in askerlerine 'Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum' deidği şehirdeyiz. Çanakkale Seyit Onbaşı'nın o yükü sırtlarken duyduğu inançtır. Çanakkale 57'nci Alayın bitmez, tükenmez cesaretidir. Çanakkale mermi bitince süngüye doğru koşanların topraklarıdır. İşte bu mücadelenin verildiği topraklarda adalet için, Cumhuriyet'in emaneti sandık için, seçme seçilme hakkı için, seçtiğine sahip çıkmak için, iradeye sahip çıkmak için 100'üncü kez eylemdeyiz. Ayaktayız, Çanakkale'deyiz" sözleriyle Çanakkalelileri selamladı.

"OMUZ OMUZA YOLLARDAYIZ, MEYDANLARDAYIZ"

Özel, "'100'üncü mitingi nerede yapacağız' dedik. Ve dedik ki 'Olursa direnmenin, ayakta kalmanın teslim olmamanın, geçilmeyen şehir olan Çanakkale'nin bağrına gideceğiz. Orada olacağız' dedik. Bundan sonrasını soruyorlar. 'Bundan sonra ne yapacaksınız' diyorlar. Onlara cevabı Çanakkale'den veriyorum" dedi. Özel, şair Faruk Nafiz Çamlıbel'in Zafer Türküsü şiirini okuduktan sonra, şunları kaydetti:

"Çanakkale 100'üncü kez buradayız. Bundan sonra da hep beraber daha kalabalık, omuz omuza yollardayız, meydanlardayız. Ayaktayız, mücadeledeyiz. 10 gün önce Çanakkale Zaferi'nin 111'inci yılını hep birlikte kutladık. O gün şehit ailelerimizle, gazilerimizle birlikteydik. Çanakkale bu milletin tarihine vurulmuş istiklal mührüdür. Çanakkale sadece bir cepheyi değil bir bütün olarak milletin ortak geleceğini savunma ülküsüdür. O yüzden CHP bu meydanlarda sandığı savunurken darbeye direnirken arkadaşlarına, evlatlarına sahip çıkarken bir partiyi değil, bir cepheyi değil bir bütün olarak demokrasiyi ve bu ülkenin yarınlarını savunmaktadır. Bu meydanlar, bu yağmur altında, karda, kışta doluda, eksi dört derecede, artı 46 derecede, eksilmeden çoğalıyorsa, bu meydanlar bir partiyle dolmaz. Bu meydanlar inanmış milyonlarla dolar. Bu meydanlar demokratların birliğiyle dolar. Bu meydan gücünü milletten renklerini ay yıldızlı al bayraktan alan Türkiye ittifakıdır. Geçtiğimiz perşembe günü bütün Türkiye, milli takımla bir yürek olup onları hep beraber alkışlarken İstiklal Marşı'nı hep bir ağızdan söylerken ya da Filenin Sultanları bayrağı göndere çektirip İstiklal Marşı'nı okuturken gırtlağı düğümlenenler, gözleri yaşlananlar tek yürek olanlar Türkiye ittifakıdır.

 

ozel.jpeg

"ENİNDE SONUNDA MİLLET KAZANIR"

Bu ittifakta, bu meydanda, bu mücadelede herkese yer var. Çünkü bu meydan bu mücadele bu direniş kendini savunan değil, hakkını savunan, hak yemeyen, hak yedirmeyen, ötekinin hakkını da savunan, ülkenin iyi yönetilmesini savunan, kötü yönetenin gitmesini, milletin görev verdiğinin gelmesini savunan, demokrasiyi savunan dolayısıyla ortak geleceği, zenginliği ve bunu hep beraber başarmayı savunan meydandır. Onun için hangi görüşten olursa olsun bu meydanları dolduran bütün demokratlara helal olsun. İnanın ki bu inançta olanlar, burada olanlar, bu birlikteliğe inananlar kazanacak. Haklılar kazanır. Dürüstler kazanır. Korkmayanlar kazanır. Eninde sonunda millet kazanır. Bu meydan bir evladının ismini haykırıyor.

Diyorlar ki 'Biz milletiz. Kararı biz veririz. Kim yönetsin dersek mührü ona veririz. Ama seçtiğimizin de arkasında dimdik dururuz. Onu ne darbeciye ne de makamı ne olursa olsun demokrasinin karşısına dikilen kimseye teslim etmeyiz.' Onun için bu meydan 100'üncü kez adayına, Ekrem İmamoğlu'na sahip çıkıyor. Bu meydanı görmek lazım. Çanakkale'yi görmek, duymak lazım. Bu ülkenin hiçbir evladı yalnız, sahipsiz değildir. Çanakkale'de siperden sipere koşan da bu millettir, Afyon'dan İzmir'e zafere yürüyen de bu millettir. 6 Şubat'ta enkaz başında günlerce sabahlayan yardıma koşan da bu millettir, Soma'da Kartalkaya'da hep birlikte yüreği yanan da bu millettir. Bugün de bizi ayakta tutacak şey bu birlik, beraberlik ve dayanışma ruhudur. Aynı ilde, aynı bölgede yaşamak evet ama aynı bayrağın altında yaşamak ve kardeşliği büyütmek, Türk'üyle, Kürt'üyle, Alevi'siyle, Sünni'siyle bu ülkede kimlik, köken, inanç ne olursa olsun bir yumruk gibi bir arada durmak birbirine sahip çıkmak ülkenin yarınlarına sahip çıkmak işte o bizim işimizdir. Biz bunu başaracağız hep beraber.

"ARTIK BAKAN EVLATLARININ DEVRİ BİTECEK"

Milletimizin en ağır günlerinde kendi özünü herkese gösterme özelliği vardır. Dara düşeni kaldıran, yarayı saran, sendeleyenin koluna giren ve kimseyi geride bırakmayan, bu anlayışla o günden bugüne bir yıldır hem arkadaşlarımıza hem de bu meydanları dolduran emeklimize, işçimize, çiftçimize, balıkçımıza, arıcımıza, orman köylümüze ve bu meydanda geleceğinden endişe ettiğimiz gençlerimize, yarınlarını yurt dışında aramak için düşünürken bir seçim daha kalmaya karar vermiş hepsine şunu söylüyoruz: Bir devir kapanıyor, bir devir açılıyor. Artık bakan evlatlarının devri bitecek, vatan evlatlarının devri başlayacak. Çünkü vatan evlatları artık meselenın farkına varmıştır. Evde oturarak oradan şikayet ederek sosyal medyada durarak değil, çıkıp meydana inerek, kol kola girerek, yan yana durarak, çağrıldığı yere giderek, nerede ihtiyaç varsa orayı doldurarak, nerede ses yükselecekse o sese ses olarak, nerede durulup nerede direnilecekse o mücadelenin parçası olarak hep birlikte kurtulacağız. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz.

"DARBEYE KALKIŞANLAR MİLLETİ İNANDIRAMAMIŞ"

Yağmur üzüyor, korkutuyor. Her seferinde diyorum ki 'Yağmasa iyi yağarsa daha iyi. Sıcak olsa iyi, çok sıcak olsa daha iyi. Soğuk olsa iyi, çok daha soğuk olsa daha iyi.' Çünkü bu meydan yağmurdan kaçmayan, üşüyünce dağılmayan, sıcakta bayılmadan meydandan ayrılmayan inançlı on binlerin, yüz binlerin meydanıdır. Bu iradeyi, bu inancı, bu mücadeleyi gördüğü için teslim olmamaktadır. Anketlerde davaların siyasi olduğuna inanç yüzde 60'tır. Darbeye kalkışanlar milleti inandıramamış. Bu meydanları dağıtamamış, yağmurdan selden doludan, soğuktan yılmayan, mücadele için meydanları dolduranlar yüzyıl sonra bir kez daha kurtuluşun umudu olmuşlardır.

Çanakkale'nin şüphesiz partimiz için de ayrı bir yeri var. Çok partili dönemde bir dönem hariç Çanakkale Belediyesi hep sosyal demokratlar tarafından yönetildi. 1989'dan bu yana İsmail Özay Başkanımız, Ülgür Gökhan Başkanımız görev yaptılar. Bu dönemde genel başkan yardımcımızı Muharrem Erkek kardeşimizi size emanet ettik. Ayrıca bugün bu meydana emek veren herkesi ve CHP örgütünü Levent Gürbüz Başkanımın şahsında kutluyorum, kendisine bütün ilçe başkan ve yöneticilerine CHP örgütüne yürekten teşekkür ediyorum. Milletvekilimiz İsmet Güneşhan'a ve yıllardır birlikte mücadele ettiğimiz Özgür Ceylan kardeşime ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

chp.jpeg

"O KONUDA SORUMLULUĞUMUZ NEYİ GEREKTİRİYORSA YAPARIZ"

"Dün de erken saatlerde Uşak Belediyesine Belediye Başkanımız Özkan Yalım'a operasyon yapıldı. Konunun iki tarafı var. İki tarafı. Bunu burada Çanakkale’nin vicdanında açık açık konuşmak lazım" diyen Özel, Yalım'ın gözaltına alınırken polis kameralarına yansıyan görüntülerin bazı basın yayın organlarına servis edilmesine tepki gösterdi. Özel, şunları söyledi:

"Bir tarafı, efendim AVM’de kusur vardı. '10 kamyon al' dedi belediyeye. 'Üç alayım' dedi. Olmadı. Şikayetçi oldu. Neyse çıkacak. Kendi cebine bir şey almamış, 300 tane tırı olan, bilmem ne olan, kuşağın en zenginlerinden biri olan. Ama bunları yaptılar. Bununla siyaseten mücadele ediniz. Bu sırada bazı görüntüler ortaya çıktı. Öncelikle şunu söyleyeyim. O görüntüler ve tabii ki şu anda 4 gün içeride nedir, konuşacak, kendini anlatacak. Özkan Yalım o görüntülerle ilgili ailesine karşı sorumludur. Partimize karşı sorumludur. Biz de Uşak halkına karşı sorumluyuz. O konuda sorumluluğumuz neyi gerektiriyorsa yaparız. Ama başka bir şey görün. Devletin polis kamerası kapıya gitmiş, içeriye girmiş. O görüntüler devlete emanet. Milletin özel hayatı devlete emanet.

"AK PARTİ REJİMİNİN PRAVDASI SABAH GAZETESİ"

O görüntüler birkaç saat içinde İstanbul Cumhuriyet Savcılığı emrinde toplanan o görüntüler, birkaç saat içinde AK Parti’nin, hani Sovyet rejiminde Pravda var ya, devletin gazetesi, AK Parti rejiminin pravdası Sabah gazetesinde hem de hem de hem de büyük bir utanmazlık içinde, büyük bir utanmazlık içinde ve bugün bütün basında dün buzlayanlar bugün görüntüleri buzlamadan ve hiç şunu düşünmeden, oradaki herkesin bir ailesi, annesi, babası, evladı var. Oradaki evlat da birisinin evladı. Orada kime ne yanlış yapıldıysa o konuda üstüme, partime hangi etik sorumluluk düşüyorsa hepsini üstlenmeye, gereğini yapmaya hazırım da şunu görüyor musunuz? Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurulduğunda buna büyük umut bağlayan, kapı kapı dolaşan ve partisinin başarısı için çalışanlara soruyorum. İktidara siz böyle mi geldiniz? Bunun için mi geldiniz? Partiniz iktidarda kalsın diye bir yıldır yapılanlar burada. En son buraya kadar mı düştüler?

chp-2.jpeg

"POLİS KAMERASINDAN PAPARAZİ KAMERASI ÇIKARAN DÜŞMÜŞLÜĞE LANET OLSUN"

Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimleri kazanması için bu yandaş basının bu görüntüleri servis etmesine umut bağlamışlar. Bir yerden yönetiyorlar. Devletin polisinden, polisin kamerasından, namuslu, şerefli Türk polisinin polis kamerasından paparazi kamerası çıkaran düşmüşlüğe lanet olsun, yazıklar olsun. Böyle mi tutunacaksınız iktidara? Bu mu? Bu mu? Hatırlayın, FETÖ’cüler yapmadı mı bunu? Ne oldu sonları? Ne oldu? FETÖ’cülerin getirdiği görüntüye gözlük takıp, bakıp, 'servis edin' diyene söylüyorum, böyle mi kalacaksın iktidarda? Bu mu kurtaracak seni? Bu utanmazlık mı kurtaracak seni? O yüzden bugün basılan o tüm paçavraların basanlar utanmaz, bastıranlar utanmaz. Ama ben milletimden utandım o görüntüler adına. Ben özür diliyorum milletimden. Bu rezillikler olduğu için ve maalesef bu kadar kirli bir savaşta bunlara bu rezilliği yapacak bir alan açtığımız için büyük sıkıntı içindeyim. Bunu da Çanakkale’den milletime söyleyeyim.

"ÜLKESİNİ SEVEN ARKAMDAN GELSİN"

Şimdi sanıyorlar ki, sanıyorlar ki Cumhuriyet Halk Partisi’ni normal yenemedik, yargıyla yeneriz. İftirayla yeneriz, hakaretle yeneriz, şantajla yeneriz, baskıyla yeneriz. O yöntemlerle siyasi partiler yenilebilir belki, o yöntemlerle bazı yapıların bileği bükülebilir belki. Ama Cumhuriyet Halk Partisi dediğin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Çanakkale zaferidir, Çanakkale direnişidir, geçilmeyen Çanakkale’dir. Onun için tüm güçlüklere, tüm zorluklara, tüm yaşanacak zorluklara rağmen var mı? Dimdik ayakta durmaya hazır mıyız? Mücadeleye hazır mıyız? Birlikte yürümeye, birlikte kazanmaya hazır mıyız? Söz mü? İktidara yürüyoruz. Beni seven arkamdan gelsin. Ülkesini seven arkamdan gelsin. Yürüyelim arkadaşlar. 100. kez yürüyelim. Bininci kez yürüyelim."

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 24 kişi katıldı.