MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.meyralem.com/haber-detay/11296_maduro-dan-sonra-putin-i-kacirma-talebi-trump-zele

DÜNYA

Tümü

Maduro’dan sonra Putin’i kaçırma talebi: Trump, Zelenski’nin ‘hayalini’ geri çevirdi

(8 Saat, 20 Dakika önce) 120 İzlenme 0 Yorum
ABD Başkanı Donald Trump, Zelenski’nin Maduro örneğini göstererek Putin’in de Rusya’dan kaçırılabileceği yönündeki ‘fikrine’ karşı çıkarak, “Bence buna gerek kalmayacak” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin, Washington’ın Venezuela lideri Nicolas Maduro’yu ülkesinden kaçırdığı gibi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i de kaçırabileceği yönündeki ima ve önerilerine karşı çıktı. Trump, bu operasyon fikrini reddederken, savaşın uzamasından ve şimdiye kadar çatışmayı bitirememiş olmaktan duyduğu rahatsızlığı da dile getirdi.

Beyaz Saray’da ABD’li petrol şirketlerinin yöneticileriyle yaptığı toplantıda konuşan Trump, “Bence buna gerek kalmayacak” dedi.

Putin’le ilişkisine değinen Trump, “Onunla ilişkilerimiz hep çok iyiydi ama şimdi derin bir hayal kırıklığı içindeyim. Sekiz savaşı bitirdim, bunun da görece kolay olacağını düşünüyordum” ifadelerini kullandı.

‘UKRAYNA SAVAŞINI İLK GÜN BİTİRİRİM’ DEMİŞTİ

Fox News’te yer alan haberde Trump’ın, seçim kampanyası boyunca göreve döndüğü ilk gün savaşı bitirebileceğini defalarca söylediği hatırlatıldı. Ancak, hem Zelenski hem de Putin’le görüşmeler yaptığı halde çözümün hala bulunamadığı belirtildi.

‘SAVAŞTA RUSYA AĞIR BEDEL ÖDÜYOR’

Çatışmanın özellikle Rus güçlerine ağır bir bedel ödettiğini ve Moskova ekonomisine zarar verdiğini öne süren Trump, “Son bir ayda 31 bin kişi öldü, çoğu Rus askeriydi” dedi.

“Bunu çözüme kavuşturacağız” diyen Trump, “Keşke daha hızlı yapabilseydik çünkü çok fazla insan ölüyor” ifadelerini kullandı. Ölümlerin büyük ölçüde askerler arasında olduğunu belirten ABD Başkanı, bir ayda 30 bin ila 31 bin askerin öldüğünü, önceki aylarda da 27 bin ila 26 bin kayıp verildiğini söyledi.

BIDEN YÖNETİMİNİ ELEŞTİRDİ:

‘UKRAYNA’YA VERDİĞİMİZ 350 MİLYAR DOLARI, NADİR TOPRAK ELEMENTİ OLARAK GERİ ALMALIYIZ’

ABD eski Başkanı Joe Biden’ın yönetimini eleştiren Trump, Ukrayna’ya 350 milyar dolar gönderildiğini hatırlatarak, ABD’nin nadir toprak elementleri anlaşması üzerinden bu maliyeti geri alabilmesi gerektiğini savundu.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 24 kişi katıldı.