MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.meyralem.com/haber-detay/10185_trump-hamas-a-3-4-gun-veriyorum-baris-planini-redd

DÜNYA

Tümü

Trump: Hamas'a 3-4 gün veriyorum, barış planını reddederlerse İsrail gerekeni yapacak

(1 Gün, 23 Saat önce) 73 İzlenme 0 Yorum
Trump, Hamas’a Gazze’deki savaşı bitirmeye yönelik 20 maddelik plana yanıt için “3-4 gün” süre verdi. Hamas reddederse İsrail’e tam destek vereceğini söyleyen Trump, “Bitirdiğim 8. savaş olacak” ifadelerini kullandı. Netanyahu, Gazze’de işgalin süreceğini ve Filistin devletinin kurulmayacağını savundu. Katar ve Mısır planı Hamas’a iletirken, İslami Cihad anlaşmayı “Amerikan-İsrail dayatması” diyerek reddetti.

ABD Başkanı Donald Trump, Hamas’a Gazze’deki savaşın sona erdirilmesine yönelik 20 maddelik barış planına yanıt vermesi için “üç ila dört gün” süre tanıdığını açıkladı.

"BİTİRDİĞİM 8. SAVAŞ"

Barış planının Gazze’den ibaret olmadığını Gazze’nin sadece planın bir parçası olduğunu ifade etti. Trump, yaptığı açıklamada Hamas’ın reddetmesi halinde İsrail’in yapması gerekeni yapaması için tam destek vereceğini söyledi.

"Barış planı Gazze'den büyük, Gazze bunun bir parçası sadece. Hamas'a 3-4 gün veriyorum. Ne olacağını göreceğiz. İsrail, Hamas'ın barış planını kabul etmesini bekliyor, Hamas reddederse İsrail yapması gerekeni yapacak"

 

Trump, bütün Arap ülkelerinin anlaşmayı kabul ettiğini, Hamas'ın da anlaşmaya uymak zorunda olduğunu belirtti. Trump, "Eğer anlaşma işe yararsa 8. bitirdiğim savaş olacak. ABD ordusuyla gurur duyuyorum. Nükleer denizaltılarımız var, umarım bunları kullanmayız." dedi.

NETANYAHU: GAZZE İŞGALİ SÜRECEK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı 20 maddelik Gazze planına ilişkin değerlendirmesinde, İsrail’in Gazze’nin büyük bölümündeki askeri varlığını sürdüreceğini söyledi. Netanyahu, plana göre bağımsız bir Filistin devleti kurulmayacağını savunarak, “Gazze Şeridi’ndeki tüm İsrailli esirler serbest bırakılacak ancak İsrail’in Gazze’deki işgali devam edecek” ifadelerini kullandı.

Netanyahu ayrıca, planın Filistin devleti kurulmasını kesinlikle öngörmediğini öne sürerek, ne kendisinin ne de Trump’ın böyle bir şey açıkladığını dile getirdi.

TRUMP’IN 20 MADDELİK GAZZE PLANI

Beyaz Saray’da Netanyahu ile düzenlediği basın toplantısında konuşan Trump ise “Gazze Çatışmasını Sonlandıracak Kapsamlı Plan” adlı önerisini duyurmuştu. 20 maddeden oluşan plan; taraflarca kabul edilmesi halinde çatışmaların derhal sona ermesi, İsrail’in Gazze’den kademeli çekilmesi, Hamas’ın sürecin dışında kalması ve tüm esirlerin serbest bırakılmasını öngörüyor.

Katar ve Mısır’ın da Trump’ın planını Hamas’a ilettiği belirtilmişti.

İSLAMİ CİHAD REDDETTİ

Gazze'de direniş hareketlerinden biri olan İslami Cihad, "Trump ile Netanyahu arasında düzenlenen basın toplantısında duyurulan şey, bir Amerikan-İsrail anlaşmasıdır ve bütünüyle İsrail’in tutumunun ifadesidir. Bu, Filistin halkına yönelik saldırıların devam etmesi için bir reçetedir. İsrail, savaşla başaramadığını Amerika Birleşik Devletleri aracılığıyla dayatmaya çalışmaktadır." ifadeleriyle planı reddettiklerini duyurdu.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 23 kişi katıldı.