MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.meyralem.com/haber-detay/10103_trump-tan-bm-ye-filistin-elestirisi-tek-yaptiklari

DÜNYA

Tümü

Trump'tan BM'ye Filistin eleştirisi: Tek yaptıkları boş mektuplar yazmak

(6 Gün, 10 Saat önce) 84 İzlenme 0 Yorum
ABD Başkanı Trump, BM Genel Kurul toplantısında BM'ye yönelik Filistin eleştirisinde bulundu. "Tek yaptıkları boş mektuplar yazmak." diyen Trump, "Boş sözlerle savaşları çözemezsiniz, savaşları çözen tek şey aksiyondur" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, 80. BM Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmasında Birleşmiş Milletler’i sert bir dille eleştirdi. Filistin ve İsrail konusundaki yaklaşımını anlatan Trump, BM’nin potansiyelini kullanamadığını savunarak, savaşların ancak somut aksiyonlarla çözülebileceğini vurguladı. Konuşma öncesi promteri bozulan Trump, "Bu prompteri kim kullanıyorsa başı büyük belada" ifadesini kullandı. Konuşmasında ayrıca Ukrayna-Rusya savaşı, göç politikaları ve Avrupa ülkelerinin güvenlik sorunlarına değinen Trump, ABD’nin uluslararası konularda sorumluluk aldığını öne sürdü.

Trump'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"BM'NİN TEK YAPTIĞI BOŞ MEKTUPLAR YAZMAK"

ABD Başkanı, BM’nin potansiyelini tam anlamıyla kullanamadığını vurguladı. Filistin meselesine değinen Trump, “Madem öyle BM’nin amacı nedir? Oysa muazzam bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli gerçekleştirmeye yaklaşamıyor bile. Tek yaptıkları boş mektuplar yazmak. Boş sözlerle savaşları çözemezsiniz, savaşları çözen tek şey aksiyondur” ifadelerini kullandı. Trump, BM’nin yalnızca söz üretmekle yetindiğini ve pratik adımlar atmadığını eleştirdi.

Trump, ABD’nin ekonomik ve askeri başarılarına da dikkat çekti. Yönetimi sırasında tarihi ticaret anlaşmaları imzaladığını ve bitirilmesi imkânsız görülen 7 savaşı 7 ayda sona erdirdiğini söyledi. “Bu savaşlar binlerce kişinin hayatını tehdit eden çatışmalar hâlindeydi. Biz duruma müdahale ettik” diyen Trump, ABD’nin küresel güvenliği sağlamada aktif rol aldığını vurguladı.

JOE BIDEN YÖNETİMİNE ELEŞTİRİ

Trump, Joe Biden yönetiminin göç politikalarını eleştirerek, ABD sınırlarının kontrol altına alındığını ve kaçak geçişlerin dört ay içinde sıfıra indirildiğini belirtti. “Ülkemize saçma sapan insanlar geliyordu. Artık bu durumu ortadan kaldırdık” diyen Trump, kontrolsüz göçün ülkeleri ekonomik ve sosyal açıdan zora soktuğunu savundu.

FİLİSTİN'İ TANIYAN DEVLETLERE TEPKİ

Trump, İsrail ile İran arasındaki çatışmaların sona erdiğini ve Gazze’de ateşkes sağlamak için çalıştığını söyledi. Hamas’ın barış tekliflerini reddettiğini iddia eden Trump, bazı devletlerin Filistin’i tanıma çabalarını eleştirdi ve bunu “Hamas’ın korkunç suçlarının ödüllendirilmesi” olarak nitelendirdi. Rehinelerin serbest bırakılmasının önemine dikkat çeken Trump, “Barışı müzakere etmemiz ve rehineleri geri almamız gerekiyor. 20’sini ve 38 cansız bedeni de talep ediyoruz” dedi.

"BAZI ÜLKELER RUSYA’DAN TÜM ENERJİ ALIMINI DURDURMALI"

Trump, Ukrayna-Rusya savaşına dair açıklamalarda bulundu ve bazı ülkelerin Rusya’dan enerji alımını durdurması gerektiğini söyledi. “Bazı ülkeler derhal Rusya’dan tüm enerji alımını durdurmalı” diyen Trump, savaşın ekonomik etkilerine ve BM’nin bu süreçteki rolüne dair eleştirilerini dile getirdi.

Trump, BM üyelerine birlikte çalışacaklarını ve geçmişin hatalı yaklaşımlarını bırakmaları gerektiğini söyledi. “Önümüzde büyük tehditler var ve gelecekte birlikte hareket etmeliyiz” diyen Trump, ABD’nin uluslararası barış ve güvenlik için elini uzattığını, ancak pratik çözümlerin aksiyonla mümkün olabileceğini belirtti.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 23 kişi katıldı.