İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının yol açtığı insani kriz ve Filistinlilere yönelik devam eden saldırılar, uluslararası alanda tepkilere neden olmaya devam ediyor. Bu tepkilerden biri de müzik ve sanat dünyasından geldi. Dünya çapında 400'den fazla uluslararası şarkıcı ve sanatçı, eserlerinin İsrail'in dijital yayın platformlarından çekilmesi için kültürel bir boykot girişimine katıldıklarını duyurdu.
Haaretz gazetesinin haberine göre, "Soykırıma müzik yok" sloganıyla başlatılan bu kampanya, İsrail'in Gazze'deki eylemlerini protesto etmeyi amaçlıyor. Kampanyaya katılanlar arasında İngiliz Massive Attack, İskoç Primal Scream ve Amerikan Japanese Breakfast gibi müzik gruplarının yanı sıra, Amerikalı müzisyen Carole King, Japon şarkıcı Rina Sawayama ve Danimarkalı şarkıcı Mo gibi tanınmış isimler de yer alıyor.

BÜYÜK PLAK ŞİRKETLERİNE BASKI
Girişimin organizatörleri, bu kampanyanın amacının dünyanın en büyük plak şirketleri olan Sony, Universal ve Warner gibi şirketlere baskı yapmak olduğunu açıkladı. Bu şirketlerin, Ukrayna'ya yönelik saldırılar sonrasında Rusya'ya karşı benzer bir boykot girişimine katıldıkları hatırlatıldı.
"Kültür tek başına bombaları durduramaz ancak siyasi baskılarla mücadele edebilir, kamuoyunun yönünü adalete çevirebilir ve insanlığa karşı suç işleyen ülkelerle ilişkilerin normalleşmesine karşı çıkabilir."
İSRAİL'E KARŞI PROTESTOLAR VE BOYKOTLAR DEVAM EDİYOR
İsrail'in Gazze'deki eylemlerine karşı, dünya genelinde kültür, sanat ve spor alanında benzer protesto ve boykotlar devam ediyor. Bu son kampanya da, sanat dünyasının uluslararası hukukun ihlal edildiği düşünülen durumlara karşı gösterdiği dayanışmanın bir örneği olarak öne çıkıyor. Müzisyenler, bu tür eylemlerle diplomatik yolların yanı sıra kültürel ve sanatsal alanda da Filistin halkına destek vermeyi amaçlıyor.




















