MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.meyralem.com/haber-detay/9737_balikesir-besik-gibi-sallaniyor-6-1-lik-depremin-a

GÜNDEM

Tümü

Balıkesir beşik gibi sallanıyor: 6,1'lik depremin artçıları devam ediyor

(6 Ay, 14 Gün önce) 107 İzlenme 0 Yorum
10 Ağustos'ta 6.1'lik depremle sarsılan Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde artçı sarsıntılar devam ediyor. Bölgede son olarak gece saat 02.30'da 4.0 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. Sındırgı dün gün içinde ise 3.6, 3.9, 3.6 ve 3.5 büyüklüğündeki depremlerle defalarca sallandı.

Balıkesir'in Sındırgı ilçesi, 10 Ağustos'ta yaşanan 6.1 büyüklüğündeki ana şokun ardından beşik gibi sallanmaya devam ediyor. Bölgede haftalardır süren artçı sarsıntılara bir yenisi daha eklendi. İlçe, gece saatlerinde bu kez 4.0 büyüklüğündeki bir depremle sarsıldı.

 

SON SARSINTI GECE 02.30'DA KAYDEDİLDİ

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre, Sındırgı merkezli son deprem gece yarısı saat 02.30'da meydana geldi. Yerin 12.5 kilometre derinliğinde gerçekleştiği tespit edilen 4.0 büyüklüğündeki sarsıntı, bölgedeki endişeyi canlı tuttu.

GÜN BOYU SÜREN SARSINTILAR HALKI TEDİRGİN EDİYOR

Gece yaşanan 4.0'lık deprem, bölgedeki sismik hareketliliğin tek göstergesi değildi. Sındırgı, dün gün içerisinde de farklı saatlerde defalarca sallandı. Kayıtlara geçen verilere göre, ilçe gün boyunca 3.6, 3.9, 3.6 ve 3.5 büyüklüğündeki artçı depremlerle sarsılmaya devam etti.

10 Ağustos'taki büyük depremin ardından geçen sürede yüzlerce artçı sarsıntının yaşandığı bölgede, deprem aktivitesinin devam etmesi vatandaşları tedirgin ederken, uzmanlar bölgedeki sismik hareketliliği yakından izlemeyi sürdürüyor.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 24 kişi katıldı.