MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.meyralem.com/haber-detay/9642_canakkale-de-orman-yangini-buyuyor-dort-koy-bosalt

GÜNDEM

Tümü

Çanakkale’de orman yangını büyüyor: Dört köy boşaltıldı

(6 Ay, 22 Gün önce) 113 İzlenme 0 Yorum
Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde çıkan orman yangını, şiddetli rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Havadan ve karadan yoğun müdahalenin sürdüğü yangın nedeniyle tedbir amaçlı dört köy boşaltıldı.

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, şiddetli rüzgar nedeniyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Alevlere havadan ve karadan müdahale devam ederken, güvenlik gerekçesiyle dört köy boşaltıldı.

Gelibolu’nun Tayfur ve Cumalı köyleri arasındaki ormanlık alanda saat 16.28'de başlayan yangın, hızla yayıldı. Çanakkale Valisi Ömer Toraman, yaptığı açıklamada, Gelibolu'ya bağlı Karainebeyli köyünün yanı sıra, Eceabat ilçesindeki Yolağzı, Büyükanafartalar ve Küçükanafartalar köylerinin de tedbiren tahliye edildiğini duyurdu.

 

hd9z72bmsek3f83qobha-g.webp

HAVADAN VE KARADAN YOĞUN MÜDAHALE

Yangına müdahale için çok sayıda ekip seferber oldu. Çanakkale Valiliği'nin açıklamasına göre, yangına havadan 12 uçak ve 9 helikopter, karadan ise 34 arazöz, 3 dozer, 6 itfaiye aracı ve 276 personel ile müdahale ediliyor. Söndürme çalışmalarına jandarmaya ait Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) da destek veriyor.

 

0x0-canli-alevlerle-cansiparane-mucadele-3-ilde-orman-yangini-osmaniyeden-aci-haber-1755326904989.webp

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kocaeli Karamürsel'deki yangının kontrol altına alındığını belirtirken, Gelibolu'daki yangının bir an önce söndürülmesi için de mücadelenin aralıksız sürdüğünü ifade etti.

Çanakkale Valiliği, yangına 12 uçak, 9 helikopter, 34 arazöz, 6 itfaiye aracı, 3 dozer ve 276 personelle müdahale edildiğini açıkladı. Jandarmaya ait TOMA araçları da söndürme çalışmalarına destek veriyor.

DÖRT KÖY TAHLİYE EDİLDİ

Vali Ömer Toraman yaptığı açıklamada, Eceabat’a bağlı Yolağzı köyünün yanı sıra Gelibolu’nun Karainebeyli köyü ile Eceabat’ın Büyükanafartalar ve Küçükanafartalar köylerinin de tedbiren tahliye edildiğini duyurdu.

vaaa.jpg

KARAMÜRSEL’DEKİ YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kocaeli Karamürsel’de başlayan ve ormanlık alana sıçrayan yangının tamamen kontrol altına alındığını bildirdi. Yumaklı, Gelibolu’daki yangının ise bir an önce söndürülmesi için çalışmaların kesintisiz sürdüğünü söyledi.

 

64b5695c86b2453ae419e428.webp

 

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 24 kişi katıldı.