MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.meyralem.com/haber-detay/8765_adalet-bakanligi-duyurdu-minguzzi-cinayetiyle-bagl

GÜNDEM

Tümü

Adalet Bakanlığı duyurdu: Minguzzi cinayetiyle bağlantılı 13 kişi tutuklu

(7 Saat, 5 Dakika önce) 76 İzlenme 0 Yorum
Mattia Ahmet Minguzzi’nin öldürülmesine ilişkin süren davalarda 5 çocuk sanıktan biri hapis cezası alırken, 4’ü beraat etti. Adalet Bakanlığı, cinayet ve bağlantılı suçlamalar kapsamında toplam 13 kişinin tutuklu olduğunu açıkladı.

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde 24 Ocak 2025 tarihinde meydana gelen ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran Mattia Ahmet Minguzzi cinayetiyle bağlantılı davalardan biri daha sonuçlandı. Hasanpaşa Mahallesi’nde kaykay ekipmanı almak üzere pazara giden 15 yaşındaki Minguzzi, B.B. adlı bir kişinin bıçaklı saldırısına uğramış, U.B. ise saldırı sırasında tekme atmıştı. Ağır yaralanan genç, 17 gün süren yaşam mücadelesini kaybetmişti.

Olayın ardından yürütülen çok yönlü soruşturmalarda cinayet zanlılarının yanı sıra, suçu ve suçluyu öven sosyal medya paylaşımları yapan, Minguzzi ailesini tehdit eden ve mezarına zarar verdiği iddia edilen kişilere yönelik davalar da açıldı.

5 ÇOCUK HAKKINDA İLK KARAR: BİRİ MAHKÛM OLDU, DİĞERLERİ SERBEST

Bakırköy 4. Çocuk Mahkemesi'nde bugün görülen davada, cinayeti övücü nitelikte paylaşımlar yapan ve aileye yönelik tehditlerde bulunduğu belirtilen 5 suça sürüklenen çocuk ilk kez hâkim karşısına çıktı. Mahkeme, tüm sanıklara yaş indirimi uygularken, 'Suçu ve suçluyu övme' suçundan her birine 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. 'Zincirleme silahla tehdit' suçlamasıyla yargılanan sanıklardan biri 4 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılarak tutukluluğunun devamına karar verildi. Diğer 4 çocuk bu suçtan beraat etti ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ADALET BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA: SÜREÇ ÇOK BOYUTLU YÜRÜTÜLÜYOR

Adalet Bakanlığı, kamuoyunun yakından takip ettiği dava süreciyle ilgili bir açıklama yayımlayarak, tutuklu sayısının toplamda 13 olduğunu duyurdu. Bakanlığın açıklamasına göre, Minguzzi cinayetine ilişkin olarak “İştirak halinde çocuğa karşı nitelikli kasten öldürme” suçundan tutuklu bulunan 4 kişi ile birlikte; mezara zarar vermekten 1 kişi, ailenin tehdit edilmesiyle ilgili 3 kişi, Minguzzi’nin bir arkadaşının darbedilmesi olayından ise 5 kişi cezaevinde bulunuyor.

Açıklamada ayrıca, yetişkin 2 sanık hakkında “birden fazla kişiyle tehdit, suçu ve suçluyu övme ve hakaret” suçlamalarıyla hazırlanan iddianame çerçevesinde davaların sürdüğü, bu kişilerin de halen tutuklu oldukları bildirildi.

TOPLAM 13 TUTUKLU, BİRDEN FAZLA SORUŞTURMA

Minguzzi ailesine yönelik tehdit ve saldırıların yanı sıra, olay sonrası gelişen sosyal medya paylaşımları ve darp iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturmalarda toplamda 13 kişinin tutuklu bulunduğu bilgisi paylaşıldı. Bakanlık açıklamasında bu sürecin farklı başlıklar altında ilerleyen bir dizi davadan oluştuğu ve adli sürecin tüm yönleriyle titizlikle sürdürüldüğü vurgulandı.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 23 kişi katıldı.