MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.meyralem.com/haber-detay/4906_ingiltere-de-siginmacilara-karsi-eylemlerde-gozalt

DÜNYA

Tümü

İngiltere’de sığınmacılara karşı eylemlerde gözaltı sayısı bin 24’e yükseldi

(9 Ay, 28 Gün önce) 55 İzlenme 0 Yorum
İngiltere’de 3 çocuğun öldürüldüğü saldırının ardından sığınmacılara yönelik eylemler başlamıştı. Çıkan olaylarda gözaltına alınanların sayısı bin 24’e çıktı.

İngiltere’de 29 Temmuz’da düzenlenen bıçaklı saldırının ardından patlak veren şiddet olaylarında gözaltına alınanların sayısı bin 24’e yükseldi. Gözaltına alınan 575 kişiye çeşitli suçlamalar yöneltildi.

GÖZALTI SAYISI BİN 24’E ULAŞTI

İngiltere’nin Southport bölgesinde 29 Temmuz’da bir dans okuluna düzenlenen ve 3 kız çocuğunun ölümüyle sonuçlanan bıçaklı saldırı sonrası yayılan yanlış bilgiler sonucu sokaklarda patlak veren şiddet olaylarında gözaltı sayısı arttı.

Polis, şiddet olaylarına karıştığı için gözaltına alınanların sayısının bin 24’e yükseldiğini belirterek, 575 kişiye çeşitli suçlamalar yöneltildiğini açıkladı. Gözaltına alınanlar arasında 69 yaşında bir kişi ile 11 yaşında bir çocuk da yer alıyor.

NE OLMUŞTU?

Southport’ta 3 çocuğun öldürüldüğü saldırının ardından bazı sosyal medya hesapları ve haber siteleri, saldırganın Müslüman bir sığınmacı olduğu iddiasını yaymıştı. Polisin, saldırganın Galler’in başkenti Cardiff doğumlu 17 yaşında bir erkek olduğunu açıklamasına rağmen aşırı sağcılar, Müslümanlara ve göçmenlere karşı eylemler gerçekleştirmişti. Eylemler İngiltere’nin birçok kentine yayılmıştı.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 23 kişi katıldı.