ABD'den yayın yapan "Axios" haber sitesinin ismini açıklamadığı kaynaklara dayandırdığı haberine göre,15 Aralık Cuma gecesi müzakerelerin yeniden başlatılmasını görüşmek üzere Avrupa’da bir araya geldi. Görüşmenin "sadece bir başlangıç" olduğu ve sürecin "uzun, zor ve karmaşık" olacağı ifade edildi.
Söz konusu görüşmeye, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı şefi Abbas Kemal'in de bilgilendirildiği ve esir takası anlaşmasına dair çabalara yardımcı oldukları aktarıldı.
Muhtemel anlaşma kapsamında yaşlı erkeklerin ve önemli sağlık sorunları olanların ya da ciddi şekilde yaralanan esirlerin serbest bırakılabileceği belirtildi.
Hamas, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurmadan esir takası konusunda herhangi bir müzakere sürecine girmeyeceği tutumunu sürdürüyor.
"İSRAİL SALDIRILARI DURMADAN ESİR TAKASI İÇİN MÜZAKERE OLMAYACAK"
Hamas, saldırılar tamamen durmadığı sürece esir takası konusunda herhangi bir müzakere sürecini açmayacağını açıkladı. Görüşmenin başarılı olup olmayacağı, tarafların karşılıklı taviz verme istekliliğine ve Hamas'ın tutumuna bağlı olacak.
Öte yandan, Gazze hükümetine bağlı Medya Ofisinden yapılan açıklamada, saldırıların 71. gününe ilişkin bilgiler paylaşıldı. Saldırılarda şu ana kadar ölenlerin sayısı, 8 bini çocuk, 6 bin 200'ü kadın olmak üzere 18 bin 800'e yükseldi.