Danimarka'da terör saldırısı alarmı verildi. Danimarka Güvenlik ve İstihbarat Servisi (PET) tarafından yapılan açıklamada, terör saldırısı hazırlığı yaptıkları şüphesiyle ülke çapında koordineli bir operasyonla çok sayıda kişiyi tutukladıkları belirtildi.
Reuters'da yer alan habere göre, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Brüksel'de AB Bakanlarıyla yaptığı toplantıda 'bu son derece ciddi' dedi.
Frederiksen açıklamasında, "Birkaç yıldır Danimarka'da yaşayan ve bizim iyiliğimizi istemeyen insanların olduğunu gördük. Onlar Danimarka toplumunun özgürlüğüne karşı çıkıyorlar" dedi.
Şüpheli saldırganların kimliğine dair ise ayrıntı vermedi.
PET geçtiğimiz Ağustos ayında, İslam karşıtı aktivistlerin yaz boyunca çok sayıda Kur'an-ı Kerim'e zarar vermesinin Danimarka'ya yönelik tehdidi yoğunlaştırdığını kabul etti ancak uyarı seviyesinin en yüksek seviyeye çıkarılmasına gerek olmadığını belirtti.