MEYRALEM Haber Sitesi

Sayfa Adresi : https://www.meyralem.com/haber-detay/10922_mansur-yavas-tan-trt-ye-manipulasyon-tepkisi-haber

GÜNDEM

Tümü

Mansur Yavaş’tan TRT’ye 'manipülasyon' tepkisi: Haberi düzeltin, hukuki süreç başlatıyoruz

(4 Saat, 52 Dakika önce) 114 İzlenme 0 Yorum
Mansur Yavaş, TRT Haber’in ASKİ Genel Müdürü’nün sözlerini bağlamından kopararak “susuzluk” algısı oluşturduğunu savunarak haberi düzeltme çağrısı yaptı. Yavaş, kamuoyunun paniğe sevk edildiğini belirterek RTÜK ve Dezenformasyon Yasası kapsamında hukuki süreç başlatacaklarını duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, TRT Haber’in Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Memduh Akçay’ın sözlerini “çarpıtarak servis ettiğini” belirterek devlet yayın kuruluşuna açık çağrıda bulundu. Yavaş, paylaşımında TRT’nin kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini ve hukuki süreç başlatacaklarını duyurdu.

TRT Haber’in, Akçay’ın “Zaman zaman, özellikle az su tüketilen saatlerde suyu kontrollü şekilde vereceğiz” sözlerini “Ankaralılar yine susuz kalacak” şeklinde haberleştirdiğini belirten Yavaş, bu ifadelerin teknik bir süreci anlattığını vurguladı.

 

Yavaş açıklamasında, söz konusu ifadenin basınç yönetimi ve şebeke optimizasyonu anlamına geldiğini, bu uygulamanın dünya genelinde su yönetimi yapan kurumlarda yaygın şekilde kullanıldığını ifade etti.

“HABERİ DÜZELTİN; VATANDAŞ PANİK NEDENİYLE FAZLA SU HARCADI”

Yavaş, TRT’nin haberini “manipülatif” olarak nitelendirerek şu iddialarda bulundu:

Haber kamuoyunu paniğe sevk etti.

Yanlış algı nedeniyle vatandaşlar olağan dışı su kullanımına yöneldi.

Haberdeki yorumlama, gazetecilik etiğine aykırı.

ABB Başkanı, TRT Haber’den haberi düzeltmesini ve ASKİ Genel Müdürü’nün sözlerinin bağlamıyla birlikte yayımlanmasını talep etti. Yavaş ayrıca, Anadolu Ajansı’nın kayıtlı orijinal açıklamanın yayımlanmasını istedi.

YAVAŞ: “RTÜK VE DEZENFORMASYON YASASI KAPSAMINDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATACAĞIZ”

Yavaş, paylaşımının devamında TRT Haber’e karşı yasal adımlar atacaklarını belirterek, RTÜK’e başvuru da dahil olmak üzere “Dezenformasyonla Mücadele Kanunu kapsamında tüm hukuki yolların kullanılacağını” ifade etti.

ASKİ’nin, su arz güvenliği kapsamında zaman zaman basınç yönetimi uyguladığını belirten ABB yönetimi, bunun su kesintisi anlamına gelmediğini daha önce de açıklamıştı.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Aydın Büyükşehir Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Bu ankete toplam 24 kişi katıldı.